Skip to main content

Seaweed wrap met zilte kikkererwtensalade, ingelegde kool, peen, Aziatisch geglazuurde bataatblokjes en lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stengel citroengras
  • 20 gram gember
  • 400 gram witte kool
  • 150 gram peen
  • 20 gram koriander
  • 400 gram bataat
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 blik kikkererwten
  • 1.5 el kappertjes
  • 4 blaadjes zeewier
  • 2 el limoensap
  • 1 el bieslook
  • 4 stuks seaweed wraps

In Huis

  • 300 ml water
  • 100 gram suiker
  • 200 ml (natuur)azijn
  • om in te bakken olijfolie
  • 1.5 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. NB. Het snelste is om de magnetron te gebruiken voor het verwarmen van de wraps. Heb je die niet? Verwarm ze in de gesloten verpakking 5 min in een pan warm water. Doe dit bij stap 8.
  2. * Gebruik bij dit gerecht de helft van de gember die je gekregen hebt deze week.
  3. Zet een pan met de aangegeven hoeveelheid water op met wat peper en de suiker. Snij de stengel citroengras in de lengte in. Schil en rasp 2 tl gember (bij 4p) (let op*) en hou apart voor de Aziatische glazuur. Snij de rest (mag met schil) in plakjes. Doe de plakjes en het citroengras bij het suikerwater. Voeg als de suiker is opgelost, de azijn toe en draai het vuur uit.
  4. Snij de witte kool in hele dunne reepjes (met behulp van een mandoline als je die hebt) en voeg toe aan het water-azijn mengsel. Laat marineren tot de rest klaar is.
  5. Schil en rasp de peen. Pluk de korianderblaadjes van de steel. Zet beide alvast in bakjes op tafel.
  6. Schil de bataat en snij in blokjes van 1 cm. Verwarm in olie een grote afsluitbare koekenpan en bak de blokjes kort aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 50 ml water (bij 4p) toe en laat in ca. 6 min afgedekt gaar smoren op laag vuur.
  7. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en zet ook alvast op tafel.
  8. Haal de deksel van de pan als de bataat gaar is en draai het vuur wat hoger. Bak de blokjes al omscheppend een beetje krokant. Meng de honing, geraspte gember en sojasaus in een kommetje en schenk over de bataat. Bak nog 2 min mee. Blijf erbij, het verbrandt snel!
  9. Maak de zilte kikkererwtensalade. Laat de kikkererwten uitlekken en prak grof. Hak de kappertjes grof en verkruimel het zeewier. Pers de knoflook en pers het limoensap. Voeg bij de kikkererwten samen met de olijfolie extra vierge, mayonaise en mosterd. Knip de bieslook erboven en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Giet de kool af en laat even uitlekken in een vergiet. Verwijder het citroengras en de gember en doe in een bakje.
  11. Verwarm de wraps in 20 seconden op 800 watt in de magnetron.
  12. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen wrap vullen en oprollen.
  13. Wil je sneller klaar zijn? Maak de zilte kikkererwtensalade de middag of dag van te voren al.