Seitan burger van Sparc Kitchen met chimichurri, bataatpuree en roodlof-tomatenslaatje

Vegan

  • Totale tijd minuten
Seitan burger van Sparc Kitchen met chimichurri, bataatpuree en roodlof-tomatenslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Doré aardappelen
  • 500 gram bataat
  • 3 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 4 el peterselie (gehakt incl. steeltjes)
  • 500 gram gemengde cherrytomaten
  • 2 stuks roodlof
  • 4 stuks Meatless seitan burger

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie voor de chimichurri
  • 3 el rode wijnazijn voor de chimichurri
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil of was de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  2. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Maak in een slabak een dressing van de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
  5. Bak de seitan burgers in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  6. Giet de aardappels en bataat af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de medaillons met de chimichurri, puree en de salade.