Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Meatless burgertjes van Sparc Kitchen met chimichurri, bataatpuree en tomaten-roodlofslaatje

Vegan

  • Totale tijd minuten
meatless burgertjes met bataat puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes
  • 4 el peterselie
  • 800 gram Doré aardappelen
  • 500 gram oranje bataat
  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • 2 stuks roodlof
  • 1 kropje baby Romainesla
  • 12 stuks Meatless seitan burgertjes

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el (vegan) mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri. Snipper de rode ui (3 el van 4p!). Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) heel fijn. Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil de aardappelen en bataat en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Maak in een slakom een dressing van de (vegan) mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje van de roodlof en Baby Romainesla en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
  4. Giet de aardappels en bataat af, bewaar wat kookvocht (!!). Stamp tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Dek af om warm te houden.
  5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de meatless burgertjes aan beide kanten bruin en krokant.
  6. Serveer de meatless burgertjes met de puree, lekker veel chimichurri en de salade.