Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Seitan kebab op ciabatta met remouladesaus, gebakken aardappels en selderijsalade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Seitan kebab op ciabatta met remouladesaus, gebakken aardappels en selderijsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Beemster Valery aardappels
  • 600 gram knolselderij
  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks sjalot
  • 2 pakje Seitan kabab Döner style
  • 3 el peterselie
  • 3 el bieslook
  • 3 el kappertjes
  • 6 el (soja)yoghurt
  • 80 gram raapsteel
  • 4 stuks ciabatta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 4 el (vegan) mayo
  • 2 tl mosterd
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 0.5 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Schil de knolselderij en snij de helft in blokjes van 2 cm (je gebruikt de andere helft voor de selderijsalade). Snij de paprika in repen. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (of twee) en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan de broodjes er nog 5 minuten bij.
  3. Zet een pan met een laagje water en wat zout op. Snij de andere helft van de knolselderij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Snij van de plakken julienne reepjes (als luciferstokjes). Of, rasp grof als je dat makkelijker vindt. Blancheer 1 minuut in kokend water en giet af in een vergiet. Spoel af met koud water en druk het vocht eruit.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Snij de sjalot in ringen, fruit zachtjes, voeg de tijm en wat zout toe. Schuif de sjalot, als ze glazig is, opzij in de pan en bak de seitan kebab warm en een beetje knapperig.
  5. Maak de remouladesaus. Hak de peterselie en bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de verse kruiden en kappertjes met de (soja)yoghurt, (vegan) mayo en mosterd. Breng goed op smaak met peper en zout, een kneepje citroensap en de suiker. Meng ca. de helft(!) van deze saus door de gekookte knolselderij en zet de rest in een bakje op tafel. Was en snij de raapsteel (incl. steeltjes) grof en schep er doorheen. Hou blaadjes achter voor op de broodjes!
  6. Bak de broodjes af in 5 minuten.
  7. Beleg de broodjes met wat raapsteelblaadjes, remouladesaus, sjalot en de seitan kebab. Serveer de selderijsalade en de gebakken aardappels en groenten uit de oven erbij.