Skip to main content

Selderijsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij

In Huis

  • 1 stuks citroen
  • 8 el mayonaise
  • 3 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met het sap van 1 citroen en flink wat zout op het vuur en breng aan de kook.
  2. Schil de knolselderij en verwijder ingegroeide delen en zand. Spoel goed af onder stromend water. Snij de knolselderij julienne (lucifertjes), eventueel met behulp van een mandoline.
  3. Blancheer de knolselderij kort in het kokende water, zodat net het heel rauwe eraf gaat. Let op dit gaat razend snel! De knolselderij mag zeker niet zacht worden. Het gaat om seconden (geen minuten!). Haal de knolselderij uit het water met een schuimspaan en doe het in een vergiet of zeef. Spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  4. Spoel de bleekselderij af en snij in hele dunne halve maantjes.
  5. Maak dan de mayonaisedressing. Kijk zelf welke hoeveelheid mayonaise je lekker vindt door de salade. Sommige mensen houden van een hele droge salade, anderen willen er veel mayonaise doorheen.
  6. Meng de mayonaise met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe om de dressing wat te verdunnen. Meng deze mosterdmayonaise door de geheel afgekoelde knolselderij, samen met de bleekselderij.