Skip to main content

Selderijsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Knolselderij

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 8 el Mayonaise
  • 3 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een grote pan water met het sap van 1 citroen en flink wat zout op het vuur en breng aan de kook.
  2. 2. Schil de knolselderij en verwijder ingegroeide delen en zand. Spoel goed af onder stromend water. Snij de knolselderij in stukken. Snij hem julienne (lucifertjes) in de keukenmachine.
  3. 3. Blancheer de knolselderij kort in het kokende water, zodat net het heel rauwe er af gaat. Let op dit gaat razend snel! De selderij mag zeker niet zacht worden. Het gaat om seconden (geen minuten!).
  4. 4. Haal de knolselderij uit het water met een schuimspaan en doe het in een vergiet of zeef. Spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  5. 5. Maak dan de mayonaisedressing. Kijk zelf welke hoeveelheid mayonaise je lekker vindt door de salade. Sommige mensen houden van een hele droge salade, anderen willen er veel mayonaise doorheen.
  6. 6. Meng mayonaise met mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe zodat je een niet te dikke mayonaise krijgt. Meng deze mayonaise door de geheel afgekoelde bleekselderij.