Skip to main content

Selderijsoep met erwten en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 500 g Knolselderij
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 30 g Waterkers
  • 100 ml Yoghurt
  • om te garneren Muntblaadjes

In Huis

  • 2 liter Groentebouillon
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 900 g Doperwten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de bouillon. Snipper de sjalot. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes. Snij de bleekselderij in stukjes.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de sjalotten zachtjes 4 minuten aan. Snij de knoflook in plakjes en bak 1 minuut mee.
  3. 3. Voeg de twee soorten selderij en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten of totdat de groenten goed gaar zijn. Voeg de erwten toe en kook 1 minuut mee.
  4. 4. Haal van het vuur en voeg de blaadjes van de waterkers en de yoghurt toe.
  5. 5. Pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep. Verdeel de soep over de kommen of borden en bestrooi met wat muntblaadjes. Of met blaadjes waterkers als je nog wat over hebt.