Skip to main content

Shakshuka met aubergine

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 3 tl Ras el hanout
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Turks brood
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 Blok Geiten-saladekaas

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 tl Suiker
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor het brood straks.
  2. 2. Snipper de ui, verhit wat olie in de pan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is. Snij ondertussen de aubergine in blokjes.
  3. 3. Voeg geperste knoflook en de ras el hanout (uit het kleine bakje) bij de ui, roer een paar keer goed om en voeg dan de aubergine toe. Snij de paprika in blokjes en voeg die ook toe. Bak tot de groenten beetgaar zijn in circa. 6 minuten.
  4. 4. Voeg de tomatenstukjes erbij, maak op smaak met peper, zout, laurierblaadjes en suiker en verdeel het over twee koekenpannen (als je voor 4 p kookt is dit makkelijker).
  5. 5. Laat het geheel minimaal 10 minuten door pruttelen en een beetje indikken. Mag altijd langer!
  6. 6. Maak in elke pan 4 holtes. Breek boven elke holte een ei en laat ong. 8 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur staan. Wil je zachte eitjes, dan is 6 minuten genoeg.
  7. 7. Doe het brood ca. 5 minuten in de oven om op de piepen. Let op dat het niet verbrandt.
  8. 8. Was ondertussen de koriander en hak grof. Brokkel de kaas en zet op tafel. Serveer de shakshuka met de gehakte koriander, verbrokkelde kaas en een stukje Turks brood.