Shakshuka met aubergine, witte bonen, oude geitenkaas en koriander

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Shakshuka met aubergine, witte bonen, oude geitenkaas en koriander | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 bakje shakshuka specerijen
  • 1 stuks aubergine
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 pakje passata
  • 1 blik witte bonen
  • 100 gram oude geitenkaas
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks ciabatta
  • naar smaak koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 tenen knoflook
  • 0.5 tl suiker
  • optioneel olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui. Verhit olie in een grote (!) koekenpan en fruit de ui zachtjes. Hak de knoflook. Voeg de knoflook en specerijen bij de ui. Roer tot de geuren vrijkomen.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Voeg toe en bak mee.
  4. Snij de paprika in smalle repen en voeg toe. Bak nog ca. 2 minuten op hoog vuur.
  5. Voeg de passata toe. Breng op smaak met de suiker, zout en peper. Laat ca. 8 minuten pruttelen.
  6. Giet de witte bonen af warm mee met de saus. Misschien is een klein scheutje water nodig, maar maak het niet te nat.
  7. Maak een kuiltje in de saus en breek er een ei boven. Herhaal dit tot er 2 eieren p.p. in de pan zitten. Laat afgedekt (!) ca. 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Wil je zachte eitjes, dan is 8 minuten genoeg. Wil je sneller aan tafel? Bak de eieren dan in een aparte pan en serveer er los bij.
  8. Bak de ciabatta in 8-10 minuten af.
  9. Rasp de kaas en bestrooi de eieren daarmee.
  10. Hak de koriander grof. Garneer de shakshuka met de koriander en serveer met het brood. Je kunt wat olijfolie extra vierge bij het brood serveren.
  11. Goed om te weten: In het bakje specerijen voor 4p zit: 1tl komijnzaad, 1/2tl cayennepeper, 1/2tl chilipoeder en 1tl paprikapoeder. Voor 2p de helft.