Shakshuka met ei en ciabatta

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Shakshuka met ei en ciabatta | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks rode paprika
  • 1 stuks gele paprika
  • 1 stuks ui
  • 1 bosje koriander
  • 4 stuks tomaat
  • 4 stuks ciabatta
  • 4 stuks ei

In Huis

  • 2 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 0.5 el ras el hanout
  • naar smaak suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de overgebleven blaadjes grof.
  3. Verwarm een scheutje olie in een grote wok of braadpan en fruit de ui. Voeg na ca. 2 minuten de knoflook en paprika toe en bak even mee. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  4. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de ras el hanout toe en roer goed om. Voeg de tomaten en de steeltjes van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout en evt. een schepje suiker en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  5. Besprenkel de korst van het brood met water en bak in 8-10 minuten af.
  6. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat de pan met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
  7. Bestrooi de shakshuka met de korianderblaadjes en serveer met de geroosterde broodjes.