Skip to main content

Shakshuka met ei en volkoren broodjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 10 stuk(s) Tomaten
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 el Ras el hanout
  • 2 stuk(s) Bruine broodjes

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • eventueel toevoegen Suiker
icon package

Recept stappen

  1. NB. Het bakje met Ras el Hanout voor de gerecht bevat alleen poeder. Het tandoorimengsel bevat ook zaadjes.
  2. 1. Snij de paprika'sin reepjes. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
  3. 2. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  4. 3. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden het bakje specerijen bij de uit en roer goed om. Voeg de tomaten toe samen met de steeltjes van de koriander. Maak goed op smaak met peper en zout en evt. een schepje suiker en laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  5. 4. Verwarm de oven voor op 200° C voor de broodjes.
  6. 5. Maak 6 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat de pannen met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
  7. 6. Halveer de broodjes en snij elke helft in 4 repen. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven ca. 5 minuten.
  8. 7. Bestrooi de shakshuka met de resterende koriander en serveer met de geroosterde broodjes.