Shakshuka met groene kool, prei, feta en landbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks prei
- 0.5 stuks groene kool
- 4 sneetjes landbrood
- 8 stuks ei
- 4 stengels lente-ui
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl chilivlokken
- 2 blikjes (van 400 gram) tomatenstukjes
- 150 gram feta
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook op middelhoog vuur tot hij geurig is.
- Snij de prei in halve ringen en bak 2 minuten mee. Snij de groene kool in stukjes en roerbak nog 3 minuten tot hij zachter is geworden.
- Voeg de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes in de pan, breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Besprenkel het brood met water en bak het 10-13 minuten af.
- Maak acht kuiltjes in de saus en breek in elk een ei. Zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 8 minuten gaar worden met de deksel op de pan, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
- Hak de peterselie en snij ringetjes van de lente-ui.
- Bestrooi de shakshuka met lente-ui en peterselie en verkruimel de feta erboven. Serveer direct met het landbrood om in de saus te dippen.