Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Shakshuka met kidneybonen, koriander en Turks brood

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Shakshuka met kidneybonen koriander en Turks brood | Recepten uit onze maaltijdboxen

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks rode ui
  • 150 gram peen
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 el Ras el hanout specerijen
  • 2 blikje tomatenstukjes
  • 2 blikje kidneybonen
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks Turks bruin brood
  • 2 el koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
  • mespuntje chilivlokjes/chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm olie in een (goed) afdekbare wok- of hapjespan. Fruit de ui zachtjes en voeg wat zout toe. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes en bak mee.
  2. Snij de rode paprika in dunne reepjes. Bak mee als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de specerijen en bak zachtjes verder.
  3. Voeg de tomatenstukjes en ca. een half blikje water bij 4p toe. Laat 5 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg evt. nog een mespuntje chilivlokjes of poeder toe als je van pittiger houdt.
  4. Giet en spoel de kidneybonen af en voeg toe. Schep om. Maak twee kuiltjes p.p. in het tomaten-paprikamengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek (goed sluitend) af en laat in 8-10 minuten stollen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Piep het brood ca. 6 minuten op of snij repen en maak crostini onder de grill (insmeren met olie en ca. 2 minuten per kant). Snij de koriander fijn.
  6. Garneer de shakshuka met de koriander en serveer met het brood.
  7. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit Ras el Hanout Royal van Pit en Pit met daarin: Peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.