Shakshuka met kidneybonen, koriander en Turks brood
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1.5 stuks rode ui
- 150 gram peen
- 2 stuks rode paprika
- 1 el Ras el hanout specerijen
- 2 blikje tomatenstukjes
- 2 blikje kidneybonen
- 8 stuks eieren
- 1 stuks Turks bruin brood
- 2 el koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- mespuntje chilivlokjes/chilipoeder (optioneel)
Recept stappen
- Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm olie in een (goed) afdekbare wok- of hapjespan. Fruit de ui zachtjes en voeg wat zout toe. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes en bak mee.
- Snij de rode paprika in dunne reepjes. Bak mee als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de specerijen en bak zachtjes verder.
- Voeg de tomatenstukjes en ca. een half blikje water bij 4p toe. Laat 5 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg evt. nog een mespuntje chilivlokjes of poeder toe als je van pittiger houdt.
- Giet en spoel de kidneybonen af en voeg toe. Schep om. Maak twee kuiltjes p.p. in het tomaten-paprikamengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek (goed sluitend) af en laat in 8-10 minuten stollen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Piep het brood ca. 6 minuten op of snij repen en maak crostini onder de grill (insmeren met olie en ca. 2 minuten per kant). Snij de koriander fijn.
- Garneer de shakshuka met de koriander en serveer met het brood.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit Ras el Hanout Royal van Pit en Pit met daarin: Peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.