Shakshuka met paprika, cherrytomaatjes, snijbiet, ei en koriander

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdbox recept shakshuka met paprika, snijbiet, tomaat en ei

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks paprika
  • 2 stuks banaansjalot
  • 200 gram snijbiet
  • 2 el koriander
  • 200 gram rode cherrytomaatjes
  • 6 stuks eieren
  • 1 stuks pain gris brood

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de paprika's in reepjes. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwijder de dikkere delen van de stelen van de snijbiet en hak in stukjes. Snij het blad in reepjes.
  3. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof. Snij de cherrytomaatjes in vieren en zet weg.
  4. Fruit in een scheutje olie in een grote koeken- of braadpan de ui, knoflook en paprika.
  5. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de ras el hanout kruiden toe en roer goed om. Voeg een blik tomatenblokjes toe samen met de steeltjes van de koriander. Breng goed op smaak met peper en zout en evt. een schepje suiker en laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe.
  6. Maak een kuiltje in de saus en breek een ei in het kuiltje. Herhaal dit met de andere eitjes. Laat de pannen met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
  7. Snij het brood in plakjes, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven voor ca. 5 minuten.
  8. Bestrooi de shakshuka met de gehakte koriander blaadjes en serveer met de geroosterde broodjes.
  9. Je kunt er eventueel nog een beetje ricotta overheen strooien als je dit lekker vindt!