Skip to main content

Shakshuka met paprika, ei en volkoren broodjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 eieren
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika's
  • 2 stuks sjalot
  • 10 tomaten
  • 2 el koriander
  • 4 stuks boule nature

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • eventueel toevoegen suiker
icon package

Recept stappen

  1. Snij de paprika's in reepjes. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
  2. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  3. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de ras el hanout kruiden toe en roer goed om. Voeg de tomaten toe samen met de steeltjes van de koriander. Maak goed op smaak met peper en zout en evt. een schepje suiker en laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de broodjes.
  5. Maak een kuiltje in de saus en breek een ei in het kuiltje. Herhaal dit met de andere eitjes. Laat de pannen met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
  6. Halveer de broodjes en snij elke helft in 4 repen. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven ca. 5 minuten.
  7. Bestrooi de shakshuka met de resterende koriander en serveer met de geroosterde broodjes.