Skip to main content

Shakshuka met snijbiet

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 300 gram snijbiet
  • 8 eieren
  • 1 pain au levain

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 handje peterselie
  • 4 el feta (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en hak de knoflook. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en hak in stukjes. Verwijder de dikkere delen van de stelen van de snijbiet en hak in stukjes. Snij het blad in reepjes.
  2. Verhit de olie in een grote ondiepe pan en bak ui, knoflook, rode peper en de steeltjes van de snijbiet 5 minuten zachtjes aan. Roer de komijn en koriander erdoor en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken zodat de saus wat inkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Blancheer de bladeren van de snijbiet heel kort. Laat goed uitlekken en knijp het water eruit. Maak er 8 hoopjes van. Leg de hoopjes rondom in de saus. Breek de eieren in de saus tussen de hoopjes snijbiet. Zet de pan in het midden van de oven en laat de eieren 12 tot 15 minuten garen in de saus. Het eiwit moet dan hard beginnen te worden, maar het eigeel moet nog redelijk vloeibaar zijn. Leg de pain au levain 8-10 minuten in de oven naast de pan.
  4. Bestrooi eventueel met de feta kaas en blaadjes verse peterselie. Serveer met de pain au levain.