Skip to main content

Shakshuka met snijbiet

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 600 g Snijbiet
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Stokbrood

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 2 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 handje(s) Basilicum
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en hak in stukjes. Verwijder de stelen van de snijbiet en hak in stukjes.
  2. 2. Verhit de olie in een grote ondiepe pan en bak ui, knoflook, rode peper, bleekselderij en steeltjes van de snijbiet 5 minuten zachtjes aan. Roer de komijn en koriander erdoor en bak even mee. Voeg de tomatenstukjes toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken zodat de saus wat inkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Blancheer de bladeren van de snijbiet heel kort. Laat goed uitlekken en knijp het water eruit. Maak er 8 hoopjes van. Leg de hoopjes rondom in de saus. Breek de eieren in de saus tussen de hoopjes snijbiet. Zet de pan in het midden van de oven en laat de eieren 12 tot 15 minuten garen in de saus. Het eiwit moet dan hard beginnen te worden, maar het eigeel moet nog redelijk vloeibaar zijn. Leg het stokbrood nog 5 minuutjes in de oven naast de pan.
  4. 4. Bestrooi met Parmezaanse kaas en blaadjes verse basilicum. Serveer met het stokbrood.