Skip to main content

Shakshuka met Turks brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 2 stuk(s) uien
  • 1 pot(je) specerijenmengsel
  • naar smaak koriander
  • 1 stuk(s) turks brood
  • 2 stuk(s) tomatenstukjes
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 krop(pen) bindsla

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de paprika in stukjes. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Voeg dan het bakje specerijen erbij en roer even goed om.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden om strakjes het brood even op te piepen gedurende 6-10 minuten.
  4. Haal de steeltjes van de koriander en snij in kleine stukjes.
  5. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de tomatenstukjes toe samen met de in stukjes gesneden steeltjes van de koriander. Maak goed op smaak met peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel, zodat het goed inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  6. Maak dan 6 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat de pan met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten. Het eigeel mag nog wel wat vloeibaar zijn. Bestrooi vlak voor serveren met de resterende koriander.
  7. Maak ondertussen een vinaigrette naar keuze voor de bindsla. Was de sla en snij in repen, meng met de vinaigrette.
  8. Serveer de shakshuka met het Turks brood en de sla.
  9. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)