Skip to main content

Shakshuka met venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 15 g Koriander
  • 400 g Gepelde tomaten
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 2 takje(s) Peterselie
  • 1 tl Venkelzaad
  • om te bakken Olie
  • 4 tl Suiker
  • 6 takje(s) Tijmblaadjes
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Saffraan
  • snufje(s) Cayennepeper
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Snij de venkel in stukken en de peterselie fijn. Rooster het venkelzaad in een grote koekenpan. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min.
  2. Doe de venkel, de suiker en peterselie, koriander, tijm en laurier in de pan en bak alles 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de gepelde tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe.
  3. Draai het vuur laag en laat de 15 minuten pruttelen. Haal de laurier uit de groenten. Maak vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Laat ze 10-12 minuten op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
  4. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op. Serveer met stukken brood.