Skip to main content

Shakshuka met venkel en Alde Fryske kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 1 stuks venkel
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks pain gris brood
  • 100 gram Alde Fryske kaas

In Huis

  • 2 takjes koriander
  • 1 tl venkelzaad
  • om te bakken olie
  • 6 takjes tijmblaadjes
  • 4 tl suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik tomaten of tomatenblokjes
  • 1 tl saffraan
  • snufje cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui. Snij de venkel in stukken en de koriander fijn. Rooster het venkelzaad in een grote koekenpan. Voeg de olie en ui toe en bak ze 5 min.
  3. Ris de tijm. Doe de venkel, suiker, peterselie, tijm en laurier in de pan en bak alles 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe.
  4. Draai het vuur laag en laat het 15 minuten pruttelen. Haal de laurier uit de groenten. Maak vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Laat ze 10-12 minuten op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
  5. Bak in de tussentijd de pain gris brood voor 8-10 minuten in de oven.
  6. Rasp de Alde Fryske kaas en strooi het over de shakshuka in de laatste 5 minuten.
  7. Serveer de shakshuka met de pain gris brood.