Skip to main content

Shakshuka met venkel en courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 200 g Tomaten
  • naar smaak Basilicum
  • naar smaak Campagne bol

In Huis

  • 2 tl Ras el hanout
  • 400 ml Tomatenpassata
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 stuk(s) Eieren
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en knoflook. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en hak in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve plakjes van 1 cm dikte. Snijd de venkel en tomaat in kleine stukjes.
  2. Bak de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten aan. Voeg de ras el hanout en venkel toe en bak weer 5 minuten. Voeg gehakte tomaat en de passata toe . Breng op smaak met wat verse basilicum, peper en zout en breng aan de kook.
  3. Laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg de courgette toe en breng weer aan de kook.
  4. Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
  5. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
  6. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen. Serveer met brood.
  7. <br>Let op: de eieren zitten wel in de Weekendkrat Vega.