Shakshuka met venkel en courgette
Vegetarisch
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 1 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 stuk(s) Courgette
- 1 stuk(s) Venkel
- 200 g Tomaten
- naar smaak Basilicum
- naar smaak Campagne bol
In Huis
- 2 tl Ras el hanout
- 400 ml Tomatenpassata
- naar smaak Peper en zout
- 4 stuk(s) Eieren
Recept stappen
- Snipper de ui en knoflook. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en hak in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve plakjes van 1 cm dikte. Snijd de venkel en tomaat in kleine stukjes.
- Bak de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten aan. Voeg de ras el hanout en venkel toe en bak weer 5 minuten. Voeg gehakte tomaat en de passata toe . Breng op smaak met wat verse basilicum, peper en zout en breng aan de kook.
- Laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg de courgette toe en breng weer aan de kook.
- Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
- Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
- Strooi er wat basilicumblaadjes overheen. Serveer met brood.
- <br>Let op: de eieren zitten wel in de Weekendkrat Vega.