Skip to main content

Shepherd’s pie met boerenkool

Rund, Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 750 gram aardappels Doré
  • 250 gram knolselderij
  • 200 gram pastinaak
  • 400 gram halfom gehakt
  • 2 stuks prei
  • 300 gram boerenkool
  • naar smaak Pittige boerenkaas van Mulder

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, knolselderij en pastinaak. Snij in stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 10-15 minuten.
  2. Bak het gehakt (in een klein beetje olie) rul in een grote koekenpan of wok. Hak intussen de knoflook fijn en snij de prei in ringen.
  3. Voeg als het gehakt niet meer rauw is de knoflook, het venkelzaad en het paprikapoeder toe en bak even mee. Maak een ruimte vrij in het midden en bak de tomatenpuree een minuutje zodat het zuur eraf gaat. Roer door het gehakt en breng goed op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de prei toe en roerbak een paar minuten.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden samen met de grill. Zet de waterkoker aan.
  6. Doe de boerenkool in een vergiet of zeef en overgiet met kokend water zodat het wat zachter wordt. Laat goed uitlekken.
  7. Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de boerenkool erover.
  8. Giet de aardappel, knolselderij en pastinaak af als deze gaar zijn, laat een beetje kookvocht zitten. Stamp grof. Maak smeuïg met wat olijfolie (extra vierge) en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de boerenkool en besprenkel met nog wat olijfolie. Rasp er eventueel nog wat kaas over. Zet ca. 10 minuten in de oven.