Skip to main content

Shepherd's pie met linzen en Parmezaan

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 500 g Bataat
  • 2 stuk(s) Ui
  • 400 g Knolselderij
  • 150 g Winterpeen
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 1 tl Tijm
  • 1 tl Rozemarijn
  • 2 blikje(s) Linzen
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Peterselie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Chilipoeder
  • 1 dl Melk
  • klont(en) Boter
  • 2 el Paneermeel (optioneel)
  • Olijfolie (besprenkelen)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en de bataat, snij in gelijke stukken en kook met een beetje zout gaar in ca. 20 minuten.
  2. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in boter. Snij intussen de knolselderij en peen in kleine blokjes (0,5 cm) en voeg toe. Bak vijf minuten mee en doe dan de tomatenstukjes erbij.
  3. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes, hak de rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg ook het chilipoeder toe, meer of minder naar smaak. Breng op smaak met zout.
  4. Zet een deksel op de pan en stoof het geheel ca. 10-15 minuten. Laat intussen de linzen uitlekken en voeg toe. Check aan het einde of de wortel en knolselderij bijna gaar zijn, ze mogen nog een beetje een bite hebben.
  5. Verwarm de grill voor.
  6. Voeg de melk en boter bij de aardappelen en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Rasp de Parmezaan, hak de peterselie fijn en meng met het paneermeel (heb je geen paneermeel, geen nood, zonder is het ook heel lekker!).
  8. Vet een ovenschaal in. Doe het linzenmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Strooi het Parmezaanmengsel over de puree. Sprenkel er wat olijfolie over en zet de ovenschotel ca 10 minuten onder de grill, totdat er een knapperig en goudkleurig korstje op zit.