Shepherd’s pie met rundergehakt, palmkool en aubergine

Rund

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Shepherds pie met rundergehakt palmkool en aubergine | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks aubergine
  • 1200 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 250 ml passata
  • 300 gram palmkool

In Huis

  • olie om te bakken
  • klontje boter
  • 2 tenen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm een flinke scheut olie in een ruime koekenpan. Snij de aubergine in kleine blokjes. Bak op hoog vuur stevig aan.
  2. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje water en kook gaar in 10-15 minuten. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot puree met een klontje boter en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal de aubergine uit de pan als ze zacht is en voeg nog een scheutje olie toe. Snipper de ui en fruit zachtjes, voeg zout toe. Hak de knoflook fijn, bak mee. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is, bak rul.
  4. Zet een pannetje met een klein laagje water met zout op voor de palmkool.
  5. Doe de aubergine bij het rulle gehakt en voeg de passata toe. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij het blad in reepjes. Kook in ca. 6 minuten beetgaar. Giet af.
  7. Verwarm de grill van de oven voor (op 200 graden).
  8. Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de palmkool erover. Dek af met de puree (zie tip). Besprenkel met olijfolie en zet ca. 10 minuten onder de grill.
  9. Rasp er nog wat kaas over als je dat lekker vindt en in huis hebt.