Simpele erwtensoep met kiprookworst en rogge vloerbrood

Kip

  • Totale tijd minuten
Simpele erwtensoep met kiprookworst en rogge vloerbrood | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram spliterwten
  • 1 stuks ui
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 400 gram peen
  • 400 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks rogge vloerbrood
  • 4 stuks kiprookworst

In Huis

  • 1200 ml water
  • 2 stuks groentebouillonblokje
  • 2 stuks laurierblaadje
  • boter om te bakken
  • gezouten boter (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet in een grote soeppan met dikke bodem de aangegeven hoeveelheid water op. Voeg de spliterwten en laurier toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes voorkoken. Zet een timer op 30 minuten. Roer af en toe en check of er nog wat water bij moet.
  2. Snipper de ui en fruit in een goede klont boter in een grote wok of hapjespan. Schil de aardappel, peen en knolselderij en snij in blokjes van max 1 cm. Snij de prei in ringen en was grondig met behulp van een vergiet. Bak de gesneden groenten even mee met de ui. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat zachtjes verder smoren.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Voeg de groenten uit de pan bij de erwtensoep wanneer de timer gaat. Check of er nog een scheut water bij moet en laat zachtjes nog 15-20 minuten verder koken. Heb je meer tijd, laat het dan wat langer pruttelen. Voeg peper toe en check op zout.
  5. Besprenkel het brood met wat water en bak in 10-12 minuten af in de oven.
  6. Snij de rookworst in plakjes. Voeg op het laatst bij de soep en warm ca. 5 minuten mee.
  7. Serveer de erwtensoep met het brood (zie tip).
  8. Besmeer de broodjes lekker met wat gezouten boter!