Skip to main content

Skrei met aardpeerstampje, bleekselderij en geglaceerde regenboogpeen

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram aardpeer
  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 700 gram regenboogpeen
  • 4 filets skrei
  • 200 gram bleekselderij

In Huis

  • 1 tl gedroogde tijm
  • olie om te bakken
  • citroensap uit een flesje (naar smaak)
  • 2 klontjes boter
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. Kook ca. 20 minuten tot gaar.
  2. Schil de regenboogpeen en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet ze op in een pannetje met een heel klein laagje water, zout, de tijm en een klont boter. Breng afgedekt aan de kook en zet dan het deksel schuin. Draai het vuur laag als het water is verdampt en laat ze 10 minuten glaceren in de boter en beetgaar worden.
  3. Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de skrei ca. 6 minuten op de huid en draai dan nog heel even om. Bestrooi met peper en zout.
  4. Snij intussen de bleekselderij in hele dunne schijfjes en hou even apart. Neem vooral de binnenste stengels van de struik.
  5. Giet de aardappels en aardpeer af en stamp met een stamper tot puree, terwijl je de melk toevoegt. Roer de bleekselderij door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak de regenboogpeen op smaak met wat citroensap, peper en evt. nog wat zout.
  7. Serveer de stamppot en peen met de skrei.