Skip to main content

Skrei met aardpeerstampje, bleekselderij en geglaceerde regenboogpeen

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Wk-3-Skreifilet-regenboogpeen-min

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardpeer
  • 600 gram bildstar aardappels kruimig
  • 100 gram groene kool
  • 600 gram regenboogpeen
  • 4 filets skrei
  • 200 gram bleekselderij
  • naar smaak citroensap

In Huis

  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 klontjes boter
  • olie om te bakken
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil of was de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil of was ook de aardappels, snij in stukken en doe ze bij de aardperen. Kook in ca. 20 minuten gaar. Snij wat groene kool, je hebt genoeg, en voeg de laatste 10 minuten toe.
  2. Schil de regenboogpeen, halveer eventueel dikkere exemplaren in de lenge en snij dan schuin in stukken van ca. 3 cm dik. Zet op in een middelgrote soeppan met een heel klein laagje water, zout, de tijm en een klont boter. Breng afgedekt aan de kook en zet dan het deksel schuin. Kook zachtjes 8-10 minuten tot het water is verdampt en ze beetgaar zijn.
  3. Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de skrei ca. 6 minuten op de huid en draai dan nog heel even om. Bestrooi met peper en zout.
  4. Snij intussen de bleekselderij in hele dunne schijfjes en hou even apart. Het lekkerst is om de binnenste lichtgroene stengels te nemen.
  5. Giet de aardappels, aardpeer en groene kool af en stamp met een stamper tot puree, terwijl je de melk toevoegt. Roer de bleekselderij door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  6. Breng de regenboogpeen op smaak met wat citroensap, peper en evt. nog wat zout.
  7. Serveer de stamppot en peen met de skrei.