Skrei met crunchy aardappels en ansjovisspruitjes

Vis

  • Totale tijd minuten
Skreifilet met gebakken aardappels en ansjovisspruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram Agria aardappelen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 500 gram spruiten
  • 4 tl gehakte rozemarijnblaadjes (bij aardappelen)
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 stuks citroenrasp
  • 4 filets skrei
  • 4 schijfjes citroen

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Haal de skrei vast uit de koeling. Zet een pannetje gezouten water op voor de spruiten straks.
  2. Zie eerst sneltip. Schrob de aardappels en halveer of snij in vieren. Zet op in een laagje koud water met zout. Dek af en breng aan de kook. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in grove plakken (waar het dikker wordt even in de lengte halveren). Voeg bij de aardappels en kook in ca. 15 minuten gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schoon de spruiten, halveer ze en kook in ca. 4 minuten beetgaar. Giet af.
  4. Snij intussen de knoflook en de rozemarijnblaadjes fijn. Bak de knoflook, rozemarijn en ansjovis een paar minuten zachtjes in een grote koekenpan in 3 el (bij 4p) ansjovisolie. Bak de afgegoten spruiten ca. 10 minuten mee, schep af en toe om, tot ze bruin worden en een beetje karamelliseren. Rasp de schil van 1 citroen (bij 4p) en voeg toe. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  5. Giet de aardappels af en doe ze in een ovenschaaltje. Prak elk stuk aardappel met een stevige vork of de stamper. Besprenkel met lekker veel olijfolie en peper en zout. Zet gedurende 10 minuten in de oven tot er bruine korstjes verschijnen.
  6. Verwarm in een koekenpan een flinke klont boter met een scheutje olie. Dep de skreifilets droog en bestrooi met zout en peper. Bak ze als de boter is gestopt met bruisen en wat bruin is, ca 6 minuten op de huid, keer om en bak nog een minuutje.
  7. Serveer de skrei met een schijfje citroen en de spruiten-ansjovis-aardappelschotel.
  8. De crunchy aardappelen zijn heerlijk, maar vragen wat meer bereidingstijd. Wil je sneller klaar zijn? Snij ze in stukken, voeg olie, peper & zout toe en bak 30 minuten op 220 graden in de oven.