Skip to main content

Skrei-ovenschotel met prei, champignons en een dakje van aardappelpuree

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 3 stuk(s) Prei
  • 1 bakje(s) Kastanje champignons
  • 4 stuk(s) Skreifilet

In Huis

  • 125 ml Creme fraiche
  • 2 el Mosterd
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 150 ml Melk
  • 25 g Boter
  • 175 g Geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan.
  2. 2. Snij de prei in ringen en spoel goed het zand eruit. Borstel de champignons schoon en snij in stukken. Snij de vis in stukken en bestrooi met peper en zout.
  3. 3. Meng de crème fraîche met de mosterd en schep de vis erdoor. Leg het vismengsel op de bodem van een ovenschaal.
  4. 4. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de vis. Verhit nu de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons aan totdat ze bruine randjes beginnen de krijgen. Verdeel over de prei.
  5. 5. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe totdat je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Dek de ovenschotel af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.