Skreifilet met gebakken aardappels en ansjovisspruitjes

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
Skreifilet met gebakken aardappels en ansjovisspruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Agria aardappelen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 takje rozemarijn (bij aardappelen)
  • 500 gram spruiten
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 stuks citroenrasp
  • 4 filets skrei
  • citroensap

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Haal de skrei vast uit de koeling. Breng een laagje gezouten water aan de kook voor de spruiten.
  2. Schrob de aardappelen schoon en snij in stukken van 1 a 2 cm. Schil de wortelpeterselie en snij in even grote stukken. Meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de rozemarijn ertussen. Bakca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Schoon de spruiten en halveer. Kook in 4 minuten beetgaar en giet af.
  4. Bak de ansjovisfilets met 3 el (bij 4p) van de olie een paar minuten in een koekenpan of wok. Voeg de afgegoten spruiten toe en bak ca. 6 minuten tot ze bruin worden en een beetje karamelliseren. Schep af en toe om. Rasp de schil van 1 citroen (bij 4p) en hak de knoflook. Bak de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  5. Dep de skreifilets droog met keukenpapier en kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met boter en bak de skrei ca. 6 minuten op de huid lekker bruin. Draai om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met een kneepje citroensap.
  6. Serveer de skrei met de ansjovis-spruiten en gebakken aardappelen en wortelpeterselie.