Skip to main content

Slasoep met knoflookcroutons

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 krop(pen) eikenbladsla

In Huis

  • 2 stuk(s) boterham
  • 1 el platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • om te bakken boter
  • 1 el bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de knoflookcroutons. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snij twee boterhammen in blokjes en hak de peterselie fijn.
  3. Meng de blokjes brood met de olijfolie en geperste knoflook. Leg ze op een ovenplaat. Bak ze in 10-15 minuten bruin in het midden van de oven. Check dat ze niet verbranden. Je kunt de croutons natuurlijk ook gewoon in de koekenpan bakken. Bestrooi de croutons als ze klaar zijn wat gehakte peterselie. Zet apart.
  4. Snipper de rode ui. Was de krop Hollandse sla, haal de bladeren los en snij in stukken.
  5. Maak de soep. Verhit de boter in een soeppan en bak tot de ui zacht is geworden. Voeg de sla toe en laat slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend binden. Schenk er beetje bij beetje de groentebouillon bij en blijf roeren. Breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de creme fraiche er door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in kommen en leg er wat croutons op.