Skip to main content

Slastamppot met rode ui, pijnboompitten en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 g Aardappelen kruimig
  • 1 krop(pen) Groene batavia sla
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 pakje(s) Geitenkaas

In Huis

  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water en zout op. Schil de aardappels, snij in stukken en kook goed gaar in circa 20 minuten.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan!
  3. Snij de sla in dunne reepjes en was goed (bijvoorbeeld in een slacentrifuge).
  4. Snipper de rode ui fijn.
  5. Kruimel de helft van de geitenkaas in een bakje voor op tafel.
  6. Stamp de aardappels als ze gaar zijn met een een scheutje melk en de andere helft van de geitenkaas tot een mooi gladde puree. Roer de ui en de pijnboompitjes erdoor en maak op smaak met peper en zout. Roer als laatste de reepjes sla erdoor en warm nog even goed door op het vuur.
  7. Serveer de slastamppot met het bakje geitenkaas en laat iedereen aan tafel naar smaak verkruimelde geitenkaas op zijn bord toevoegen.
  8. Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)