Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Slavink met blote billetjes in het gras

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Slavink met blote billetjes in het gras | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Agria aardappels
  • 4 stuks slavink
  • 500 gram snijbonen
  • 1 blik bonenmix
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 50 gram boter
  • 2 tl tijm
  • 4 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. NB. Haal het vlees als het lukt eerder uit de koeling om te chambreren.
  2. Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de slavinken zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
  4. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
  5. Verwarm de helft van de boter in een steelpannetje. Fruit de tijm even mee. Giet de bonenmix af en verwarm ze zachtjes in de boter.
  6. Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes.
  7. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter en net zoveel kookvocht tot je een echt smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de mosterd.
  8. Schep de lente-ui, snijbonen en bonenmix door de puree.
  9. Serveer de blote billetjes in het gras met de slavinken. Maak eventueel wat jus door het aanbaksel los te koken met een scheutje water.