Skip to main content

Slavink met kruidige puree en gebakken champignons en gesmoorde prei

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen kruimig
  • 500 g Witte bonita bataat
  • 4 stuk(s) Prei
  • 4 stuk(s) Slavink
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 2 tl Tijm (geriste)
  • 1 kneepje Citroensap

In Huis

  • 2 klont(en) Boter
  • Olie om te bakken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Kaneel
  • tl Kruidnagel
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker tijm en citroen nodig deze week.
  2. NB: Kruidnagel is optioneel
  3. 1. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de aardappels, niet te vol, dan duurt het eindeloos.
  4. 2. Schil de aardappels en de bataat, snij in stukken en kook gaar in ca. 15 minuten.
  5. 3. Verwarm een flinke klont boter in een wok of grote hapjespan. Verwijder alleen het meest groene deel van het loof van de prei. Snij in ringen en was. Laat goed uitlekken.
  6. 4. Bak de prei al omscheppend tot deze goed met boter is bedekt. Zet het vuur laag, dek af en smoor heel zachtjes 15 minuten, zonder te laten verkleuren!
  7. 5. Bak de slavinken in een klont boter zachtjes bruin en gaar in ca. 15 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder folie.
  8. 6. Snij intussen de champignons grof. Bak in dezelfde koekenpan in wat olie bruin. Ris intussen de tijm. Knijp op het laatst een teentje knoflook erbij en voeg de geriste tijm toe plus wat peper en zout. Schud om, zet het vuur uit en dek af.
  9. 7. Knijp ook bij de prei een teentje knoflook. Bak eventjes mee en breng verder op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  10. 8. Stamp de aardappels en bataat fijn. Breng op smaak met peper, zout, kaneel en eventueel wat kruidnagel als je dat in huis hebt.
  11. 9. Serveer de puree met de paddenstoelen erop en de prei en slavink erbij.