Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Slavink met spitskool-roodlof stamppot

Rund, Varken

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Gemakskrat 02

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappelen
  • 600 gram spitskool
  • 2 stronkjes roodlof
  • 4 slavinken

In Huis

  • 3 klontjes boter
  • scheutje melk
  • optioneel kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappelen met een beetje zout op in koud water en kook gaar in 10-15 minuten.
  2. Verwijder het hart uit de spitskool en snijdt in dunne reepjes. Je hebt ongeveer 600 gram spitskool nodig. Verwijder het hart van de roodlof en snij ook in dunne reepjes.
  3. Bak de slavinken in een klont boter zachtjes bruin en gaar in ca. 15 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder folie. Maak eventueel een jus door wat water bij de bakresten van de slavinken te gieten en even in te koken.
  4. Verhit ondertussen een klont boter in een grote (koeken)pan, waar ook een deksel op kan, en bak hierin de spitskoolreepjes even aan. Zorg dat alles bedekt is met boter en dek de pan af met het deksel.
  5. Stoof de spitskool gaar in 10 minuten. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je spitskool meer of minder knapperig houden.
  6. Giet ondertussen de aardappelen af en maak hiervan een stamppot met een klontje boter en een scheutje melk. Roer de spitskool en de roodlof hierdoor. Roer nog een paar keer goed door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en als je het lekker vindt wat kerriepoeder.
  7. Serveer de slavinken met de spitskool-roodlofstamppot.