Skip to main content

Slavink met spitskoolstamppot

Rund, Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram winterpeen
  • 800 gram spitskool
  • 4 slavinken

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram paneermeel (optioneel)
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el pikant paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 klontjes boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in kleinere stukken dan de aardappels.
  2. Zet de aardappels met de wortels en een beetje zout op in koud water en kook gaar in 10-15 minuten.
  3. Verwijder het hart uit de spitskool en snijdt in dunne reepjes. Je hebt ongeveer 800 gram spitskool nodig.
  4. Bak de slavinken in een klont boter zachtjes bruin en gaar in ca. 15 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder folie. Maak eventueel een jus door wat water bij de bakresten van de slavinken te gieten en even in te koken.
  5. Verhit ondertussen een klont boter in een grote (koeken)pan, waar ook een deksel op kan, en bak hierin de spitskoolreepjes even aan. Zorg dat alles bedekt is met boter en dek de pan af met het deksel.
  6. Stoof de spitskool gaar in 10 minuten. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je spitskool meer of minder knapperig houden.
  7. Giet ondertussen de aardappels en peen af en maak hiervan een stamppot met een klontje boter en een scheutje melk. Roer de spitskool hierdoor en maak goed op smaak met peper en zout en als je dat lekker vindt wat kerriepoeder.
  8. Serveer de slavinken met de spitskoolstamppot.