Slavink met wortelpeterselie-aardappelpuree, gebakken champignons en gesmoorde prei

Varken

  • Totale tijd 30 minuten
Wk-5-slavink-prei-champies-puree-min

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram wortelpeterselie
  • 4 stuks slavink
  • 2 stuks prei
  • 400 gram kastanjechampignons
  • naar smaak tijmolie

In Huis

  • boter om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de aardappels en wortelpeterselie, niet te vol, dan duurt het eindeloos. Schil de aardappels en wortelpeterselie, snij in stukken en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
  2. Bak de slavinken in een klont boter zachtjes bruin en gaar in ca. 15 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder folie.
  3. Verwarm een flinke klont boter in een wok of grote hapjespan. Verwijder alleen het meest groene deel van het loof van de prei. Snij in ringen en was grondig. Bak de prei al omscheppend tot deze goed met boter is bedekt. Zet het vuur laag, dek af en smoor heel zachtjes 15 minuten, zonder te laten verkleuren!
  4. Snij de champignons in vieren. Bak in dezelfde koekenpan (waar ook de slavinken in zaten) in wat tijmolie bruin. Knijp op het laatst de helft van de knoflook erbij, schud een paar keer om, breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en dek af.
  5. Knijp de andere helft van de knoflook bij de prei. Bak eventjes mee en breng verder op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  6. Giet de wortelpeterselie en aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp fijn, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper, zout en een goede scheut tijmolie.
  7. Serveer de puree met de champignons erop en de prei en slavink erbij.