Sloppy Joe linzen van Ellekes Keuken met bloempie broodbakjes en een frisse salade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 25 minuten
Sloppy Joe van Ellekes Keuken recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 portie Sloppy Joe linzenvulling
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 zakje kruidenslamix
  • 4 stuks bloempie broodbakjes
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Warm de Sloppy Joe linzensaus langzaam op in een steelpannetje.
  3. Maak in een grote saladekom een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  4. Verwijder het kontje en loof van de venkel. Snij in zo dun mogelijke plakken (eventueel m.b.v. mandoline).
  5. Verwijder het hart van de roodlof en snij in smalle reepjes.
  6. Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de venkel, roodlof en komkommer door de dressing. Meng vlak voor het serveren de slamix erbij.
  7. Zet de broodbakjes ca. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
  8. . Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn.
  9. Schep de Sloppy Joe linzensaus in de broodbakjes en serveer met de salade. Garneer met de peterselie.