Skip to main content

Sloppy Joe met salade van bleekselderij, Chinese kool en winterpostelein

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 g Sloppy Joe gehaktvulling
  • 200 g Bleekselderij
  • 200 g Chinese kool
  • 150 g Winterpostelein
  • 4 stuk(s) Bloempie broodje

In Huis

  • 4 el Olijfolie extra vierge voor dressing
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Warm de Sloppy Joe saus langzaam op in een steelpannetje.
  3. 3. Neem de middelste stengels van de bleekselderij (ca. 200g bij 4p). Snij in echt dunne plakjes.
  4. 4. Snij de aangegeven hoeveelheid Chinese kool in dunne reepjes.
  5. 5. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge.
  6. 6. Meng in een slabak de olijfolie extra vierge met de witte wijn azijn en de mosterd en peper en zout naar smaak. Hussel daar de Chinese kool, bleekselderij en winterpostelein doorheen.
  7. 7. Zet de broodbakjes ca. 3-5 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
  8. 8. Schep de Sloppy Joe in de broodbakjes en serveer met de salade.
  9. <br>Let op: je hebt elders deze week ook Chinese kool en bleekselderij nodig.