Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Sloppy Joe van Ellekes Keuken in bloempie broodbakjes en een frisse salade

Rund, Kant en klaar uit Elleke's Keuken

  • Totale tijd minuten
Sloppy Joe van Ellekes Keuken recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 porties Sloppy Joe gehaktvulling
  • 1 potje mais
  • 3 el hazelnootolie
  • 75 tl honing mosterd
  • 75 stuks venkel
  • 75 stuks komkommer
  • 15 stronkjes roodlof
  • 1 zakje kruidenslamix
  • 4 stuks bloempie broodbakjes
  • 15 el peterselie

In Huis

  • 15 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Warm de Sloppy Joe saus langzaam op in een steelpannetje. Laat de mais uitlekken en warm mee.
  3. Maak in een grote saladekom een dressing van de hazelnootolie, witte wijnazijn, honing/mosterd, peper en zout.
  4. Verwijder het kontje en loof van de venkel. Snij in zo dun mogelijke plakken (eventueel m.b.v. mandoline).
  5. Verwijder het hart van de roodlof (zie tip 1) en snij in smalle reepjes.
  6. Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de venkel, roodlof en komkommer door de dressing. Meng vlak voor het serveren de slamix erbij.
  7. Zet de broodbakjes ca. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
  8. Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn.
  9. Schep de Sloppy Joe in de broodbakjes en serveer met de salade. Garneer met de peterselie.
  10. 1: het is een flinke salade, dus je kan er ook voor kiezen een deel van de roodlof te bewaren voor een ander moment. 2: je hebt een extra komkommer gekregen. Lekker als rauwkostsnackje voor de kids op een andere dag.