Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Smeuïge puree met gekaramelliseerde venkel, linzen, groene kool en amandelschaafsel

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Smeuïge puree met gekarameliseerde venkel, linzen, groene kool en amandelschaafsel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks citroen
  • 400 gram groene kool
  • 2 blik bruine linzen
  • 30 gram amandelschaafsel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 klont (vegan) boter
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teen(tje) knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken, de wortelpeterselie wat kleiner dan de aardappel. Kook in een laagje gezouten water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Verwarm olie in een grote koekenpan. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in 6 of 8 partjes. Bak de parten aan beide zijden mooi bruin. Voeg als ze bruin zijn een stevige klont (vegan) boter toe met zout en de gedroogde tijm en bak verder.
  3. Rasp de citroen (hou apart) en pers het sap in een kommetje. Blus de venkel af met een klein scheutje van het citroensap en bak nog een paar minuten stevig door.
  4. Breng een klein laagje gezouten water aan de kook. Snij de groene kool in dunne reepjes en blancheer ca. 2 minuten.
  5. Leg de venkelparten als ze beetgaar zijn (prik even met een vork) op een bordje. Doe nog een klont (vegan) boter in de pan. Bak de geblancheerde groene kool een paar minuten. Hak de knoflook fijn en bak even mee. Giet de linzen af, voeg toe en warm een paar minuten mee.
  6. Giet de aardappels en wortelpeterselie af (bewaar wat kookvocht!). Stamp zo fijn mogelijk. Maak goed smeuïg met wat kookvocht en een flinke klont (vegan) boter. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak het amandelschaafsel in een klein droog koekenpannetje tot het begint te kleuren. Dit kan snel gaan dus blijf erbij.
  8. Voeg de citroenrasp bij de linzen en kool en breng op smaak met zout, peper en nog ca. 1 el (bij 4p) citroensap. Leg de venkelpartjes er weer op en warm nog even mee.
  9. Serveer de puree met daarover de linzen, groene kool en venkel en bestrooi met het amandelschaafsel.