Skip to main content

Smoor kip en sambal Chinese kool

  • Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijen
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Tomaten

In Huis

  • 150 ml Ketjap
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Zwarte peper
  • 8 teentje(s) Knoflook
  • 100 g Boter
  • 3 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 tl Bruine suiker
  • 1 tl Trassi
  • blokje(s) Santen
  • 4 el Plantaardige olie
  • om te serveren Witte rijst
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de ajam smoor. Snij de kip in hapklare stukken en meng de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom. Laat de kip enkele minuten in de ketjapsaus marineren.
  2. 2. Pel de knoflook en 1 van de uien. Snij beiden fijn. Verhit een pan met de boter en fruit de ui. Voeg de knoflook toe. Snij de tomaten in blokjes. Doe in de koekenpan en laat even doorbakken.
  3. 3. Haal de kip uit de marinade. Bewaar de marinade. Voeg de kip en de kruidnagel toe aan het groentemengsel in de pan. Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe. Schenk er wat water bij zodat de kip onder de vloeistof staat. Voeg het bouillonblokje toe. Laat 1 uur sudderen. Check op zout en peper.
  4. 4. Maak terwijl de kip gaart de sambal Chinese kool. Snipper de tweede ui en de knoflook. Snij de rode peper fijn. Doe in de keukenmachine. Voeg de suiker en de trassi toe. Draai tot een grove pasta.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de pasta 3 minuten. Schenk de santen erbij en breng aan de kook. Snij de Chinese kool heel fijn. Schep de Chinese kool door de saus en laat even slinken.
  6. 6. Serveer de kip met de sambal Chinese kool met witte rijst.