Snelle bietenorzo met feta crème en frisse venkel-sinaasappel salade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Snelle bietenorzo met feta crème en frisse venkel-sinaasappel salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 takje tijm
  • 400 gram orzo
  • 2 potje rode biet
  • 200 gram feta
  • 70 ml yoghurt
  • 2 el krulpeterselie
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks sinaasappel
  • 80 gram walnoten

In Huis

  • 4 teentje knoflook
  • 2 el balsamico azijn (voor de orzo)
  • 2 el milde olijfolie (voor de orzo)
  • 1200 ml kokend water
  • 1.5 blokje groentebouillon
  • 2 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
  • 1 el balsamico azijn (voor dressing)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Hak de knoflook fijn. Doe samen met de takjes tijm en orzo in een afdekbare wok of koekenpan.
  3. Voeg de balsamico, milde olijfolie en de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de bouillon erboven. Dek af en breng aan de kook. Draai het vuur zacht en laat 11-12 minuten pruttelen tot de pasta gaar is en al het water is opgenomen. Roer tussentijds door en voeg een scheutje water toe als het droog kookt.
  4. Giet de bieten af en snij in kleinere blokjes. Voeg de laatste 5 minuten bij de orzo.
  5. Maak de feta crème. Pureer de feta en yoghurt in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge en peper. (Zie tip)
  6. Hak de krulpeterselie. Hou apart.
  7. Maak de dressing. Meng in een slakom de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in dunne plakjes. Verwijder de sinaasappelschil en snij het vruchtvlees in plakjes. Voeg de venkel- en sinaasappelplakjes bij de dressing.
  8. Verwijder de tijmtakjes uit de bietenorzo en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de feta crème, krulpeterselie en walnoten. Serveer met de venkel-sinaasappelsalade.
  9. Wil je het simpel houden? Kruimel de feta dan over de orzo heen.