Snelle butter chicken met basmatirijst en spinaziewok

Kip

  • Totale tijd minuten
Snelle butter chicken met basmatirijst en spinaziewok | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees garam masala gekruid
  • 2 stuks witte ui
  • 300 gram basmatirijst
  • 300 ml passata
  • 300 ml yoghurt
  • 200 gram bloemkool
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 zak spinazie

In Huis

  • 50 gram boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (uit flesje)
  • 2 el boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de boter om te bakken met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen, de kip rondom bruin (hij hoeft nog niet gaar).
  2. Snipper de ui. Haal de kip als hij bruin is met een vleespincet of vork uit de pan. Fruit de ui in de pan. Hak de knoflook en voeg 2/3de(!) van de knoflook en wat zout toe. Bak zachtjes mee.
  3. Zet de rijst (zie tip) met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
  4. Voeg, als de ui glazig is de kip weer toe, samen met de passata en yoghurt. Breng aan de kook en laat 10 minuten (of langer als je tijd hebt) pruttelen tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de bloemkoolsteel in kleine stukjes en maak kleine roosjes. Verwarm olie in een wok en bak 2 minuutjes. Voeg een lepeltje water toe, dek af en laat gaar stomen.
  6. Hak intussen de krulpeterselie fijn.
  7. Voeg als de bloemkool beetgaar is de rest van de gehakte knoflook toe samen met de spinazie. Laat slinken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Smelt op het laatst de boter (2 el bij 4p) door de butter chicken. Bestrooi met de peterselie en serveer met de rijst en gewokte spinazie.
  9. Kook alle rijst in één keer om bij het andere gerecht sneller klaar te zijn. Bewaar de gare rijst in de ijskast tot gebruik.