Snelle butter chicken met zilvervliesrijst en paksoi

Kip

  • Totale tijd minuten
Snelle butter chicken met zilvervliesrijst en paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram Indiaas gekruide kip
  • 1.5 stuks ui
  • 250 gram oranje bataat
  • 300 gram witte kool
  • 350 gram passata
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 4 el boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm alvast zachtjes de aangegeven hoeveelheid boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  2. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  3. Bak, als de boter stopt met bruisen, de kip op hoog vuur rondom bruin (ze hoeft nog niet gaar).
  4. Snipper intussen de ui. Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Haal de kip als ze bruin is uit de pan. Bak de ui en bataat in het bakvet. Hak de knoflook fijn en voeg 2/3de(!) toe, bak zachtjes verder.
  5. Snij de witte kool in plakken en dan in kleine stukjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes.
  6. Voeg zodra de ui glazig is de kip weer toe, samen met de passata. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten (of langer als je tijd hebt) zachtjes afgedekt pruttelen. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg evt. een scheutje water toe als het te dik wordt.
  7. Snij de paksoistengel in plakjes en het blad in repen. Voeg als de kool geslonken is (mag nog wat bite houden!) de rest van de knoflook toe en de paksoistengel. Bak nog een paar minuutjes, draai het vuur uit, meng het paksoiblad erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Roer de yoghurt met indien gewenst nog een klont boter, door de butter chicken en serveer met de rijst en groenten.
  9. GOED OM TE WETEN: de kip is gekruid met garam massala en zout.