Snelle driegroentenstamppot met vis in mosterd-roomsaus en peterselie

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Snelle driegroentenstamppot met vis in mosterd roomsaus en peterselie | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1100 gram Frieslander aardappels
  • 400 gram oranje bataat
  • 2 stuks prei
  • 300 gram witte kool
  • 1 stuks ui
  • 200 ml slagroom
  • 400 gram witvis parures
  • 1 bosje krulpeterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • 100 ml water
  • 2 el mosterd
  • 0.5 blokje vis- of groentebouillon
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en oranje bataat, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook in ca. 15-20 minuten gaar.
  2. Snij de prei in halve ringen en spoel evt. het zand ertussenuit. Snij de witte kool in dunne reepjes. Voeg beide de laatste 10 minuten bij de aardappels en bataat.
  3. Snipper de ui heel fijn. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Blus af met een scheutje wijn als je dit toevallig open hebt staan. Voeg het water, de room en mosterd toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat half afgedekt zachtjes pruttelen.
  4. Giet de aardappels en groenten af en bewaar wat kookvocht! Stamp met een goede klont boter en een scheut kookvocht tot stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
  5. Dep de visstukjes droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Voeg bij de roomsaus en draai het vuur naar middelhoog. Laat de vis 3-4 minuten garen in de roomsaus.
  6. Hak intussen de peterselie fijn en voeg bij de vis in roomsaus.
  7. Serveer de stamppot met de vis in mosterd-roomsaus.