Skip to main content

Snelle erwtensoep met rookworst, roggebrood en katenspek

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram knolselderij
  • 200 gram aardappel
  • 300 gram peen
  • 2 preien
  • 2 sjalotten
  • 400 gram spliterwten
  • 4 rookworsten
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 75 gram katenspek

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1.50 liter (kokend) water
  • 3 blokjes runderbouillon
  • 1 blaadje laurier
icon package

Recept stappen

  1. Maak de knolselderij schoon, snij in plakken en dan in kleine blokjes. Schil de aardappel en de peen en snij in kleine blokjes. Snij de prei in dunne ringen en was evt. zand eruit. Snipper de sjalot.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, aardappel, prei, peen en knolselderij al roerend tot de ui glazig en doorzichtig is (paar minuutjes).
  3. Voeg de aangegeven hoeveelheid water (evt. uit de waterkoker), de bouillonblokjes, de spliterwten en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken met de deksel op de pan op laag vuur. Vergeet niet af en toe te roeren, want de spliterwten zakken naar de bodem en branden dan snel aan. Mocht de soep teveel indikken, dan kun je evt. nog wat water toevoegen.
  4. Verwarm intussen de rookworsten in het plastic in een pan met water. Laat niet aan de kook komen!
  5. Schep de soep op en leg er gesneden stukjes worst in. Serveer met roggebrood en katenspek.