Skip to main content

Snelle erwtensoep met rookworst

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) rookworst
  • 1 stuk(s) knolselderij
  • 1 stuk(s) victoria aardappelen
  • 300 g waspeen
  • 2 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) uien
  • 400 g spliterwten

In Huis

  • 2 stuk(s) campagnebol
  • 2 el olijfolie
  • 3 blokje(s) runderbouillon
  • 1 blaadje(s) laurier
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de knolselderij schoon met een groot mes, snij in plakken en dan in kleine blokjes.
  2. Schil de aardappel en de peen en snij in kleine blokjes.
  3. Snij de prij in dunne ringen en was evt. zand eraf. Snipper de uien.
  4. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, aardappel, prei, wortel en knolselderij al roerend totdat de ui glazig en doorzichtig is (paar minuutjes).
  5. Voeg dan 1.5 liter water (evt. uit de waterkoker), 3 bouillon blokjes, de spliterwten en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken met de deksel op de pan op laag vuur. Af en toe roeren want erwtensoep brand snel aan.
  6. Mocht de soep teveel indikken, dan kun je evt. nog wat water toevoegen.
  7. Verwarm ondertussen langzaam de worst door ca. 20 minuten met folie en al in heet water te leggen (water mag niet koken).
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta’s af in circa 10-12 minuten.
  9. Schep de soep op en leg er gesneden stukjes worst in. Serveer met in dunne plakjes gesneden ciabatta.