Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle lasagne met rundergehakt, veel groenten, fake bechamel en pikante kaas

Rund

  • Totale tijd minuten
Snelle lasagne met rundergehakt, veel groenten, fake bechamel en pikante kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 4 stengel bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks prei
  • 500 ml tomatenpassata
  • 400 gram verse lasagnevellen
  • 1 pakje sojacuisine
  • 150 gram Weerribben pittige geraspte kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden (of iets vergelijkbaars)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een ruime pan water met wat zout op om de lasagnebladeren in voor te koken.
  3. Verwarm olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe. Snipper intussen de ui, snij de bleekselderij in plakjes en de peen in dunne halve maantjes. Voeg bij het gehakt als het rul is. Snij de paprika in blokjes en voeg toe. Pers de knoflook erbij.
  4. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg de tomatenpassata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
  5. Kook de lasagnevellen 3 minuten voor en giet en spoel even koud af.
  6. Roer de sojacuisine door de saus en breng goed op smaak met zout en peper (je hebt alleen het gehakt gezouten, nog niet de groenten).
  7. Vet een passende ovenschaal in. Afhankelijk van het formaat ga je twee of drie lagen lasagnevellen maken en twee of drie lagen gehakt (daar eindig je mee).
  8. Bedek de bodem met de lasagnevellen. Verdeel 1/2de of 1/3de van het gehaktmengsel erover. Herhaal dit twee of drie keer en eindig met gehaktmengsel. Strooi de kaas erover.
  9. Bak ca. 10 minuten af, tot de kaas gesmolten is en wat gebruind.