Snelle linzendahl met spinazie, geroosterde regenboogpeen en cashewnoten

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Linzendahl met geroosterde regenboogpeen, spinazie en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram regenboogpeen
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 stuks rode ui
  • 2 el gember
  • 1 bakje dahl specerijen
  • 2 blikje linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram spinazie
  • 4 lepeltje yoghurt
  • 80 gram cashewnoten (geroosterd en gezouten)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peen en snij in Vlaams frietformaat. Meng met olie, het komijnpoeder, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 10 minuten.
  4. Snipper de ui en fruit in wat olie in een wok. Schil en hak de gember en knoflook fijn. Voeg toe, samen met de specerijen. Bak een minuutje mee tot de geuren vrijkomen. Giet de linzen af en voeg toe, samen met de kokosmelk. Roer goed door en laat pruttelen tot de rest klaar is.
  5. Voeg op het laatst de spinazie bij de linzen en warm goed door tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de dahl met de rijst en een schepje yoghurt. Verdeel de peen erover en bestrooi met de cashewnoten.
  7. In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl kurkuma, 1/4de tl chilipoeder (in het 2p bakje zit de helft).