Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle Marokkaanse groentestoof met kikkererwten, aubergine, gebakken snijbiet en rijst

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten aubergine gebakken snijbiet en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram aubergine
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram peen
  • 1 bakje Marokkaanse stoof specerijen
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 1 potje kikkererwten
  • 250 gram snijbiet
  • 20 gram koriander
  • naar smaak yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 150 ml water (voor de stoof)
  • 0.5 blokje voor 500 ml groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1,5-2 cm. Verhit een flinke scheut olie in een grote wok- of stoofpan. Bak de aubergine blokjes op hoog vuur tot ze bruin en zacht worden. Bestrooi tussentijds met wat zout.
  3. Snipper intussen de ui en knoflook fijn. Schil de peen en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg bij de aubergine als deze bijna gaar is en bak al omscheppend mee tot de ui een beetje zacht is geworden.
  4. Voeg de specerijen bij de groenten en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenstukjes, kikkererwten (incl. aanhangend vocht), het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 8-10 minuten pruttelen.
  5. Spoel het snijbietblad af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Hak intussen de koriander (incl. steeltjes) fijn. Voeg samen met het snijbietblad op het laatst toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de groentestoof met de rijst, snijbiet en een lepeltje yoghurt.
  7. Goed om te weten: : in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.