Skip to main content

Snelle moussaka met lams-kalfsgehakt en oude kaas

Lam, Kalf

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 2 aubergines
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 100 gram Alde Fryske kaas
  • 1 krop groene eikenbladsla

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • olie, om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 250 gram ricotta
  • optioneel suiker
  • naar smaak sla dressing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op voor de aardappels.
  2. Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Breng op smaak met het zout (1/2 tl bij 4p) en de oregano. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten goudbruin.
  3. Snij intussen de aubergine in blokjes. Voeg toe en bak net zo lang tot ze wat zacht zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
  4. Schil de aardappel en snij in dunne schijfjes. Kook in 7 minuten beetgaar en giet af.
  5. Rasp de kaas. Meng de ricotta bij de gehaktsaus en breng op smaak met indien nodig nog wat zout, peper en evt. een klein schepje suiker.
  6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop de helft van het aubergine-gehaktmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met de kaas. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi korstje op zit.
  7. Maak in de tussentijd een dressing naar smaak. Was de eikenbladsla en droog met behulp van een slacentrifuge. Snij in reepjes en meng dit in een slaschaal met de dressing.
  8. Serveer de sla bij de moussaka.