Snelle Pad Thai met kip, veel groenten en pinda’s

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Snelle Pad Thai met kip, veel groenten en pinda’s | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram fijne noedels (NB*)
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 500 gram spitskool (zie tip)
  • 200 gram peen
  • 200 gram amsoi
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks lente-ui
  • 80 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 400 gram Oosterse kip
  • 2 stuks eieren

In Huis

  • om te bakken olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el vissaus (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool (zie tip) in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwarm olie in een grote wok en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten.
  3. Spoel de amsoi af. Verwijder het taaiere deel van de stengels (als je je nagel er makkelijk in kan zetten is het eetbaar). Snij het eetbare deel van de stengel in stukjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in reepjes. Voeg op het laatst bij de groenten tot net aan geslonken.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in dunne ringetjes. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes.
  5. Meng de sojasaus, honing, en vissaus (als je dat in huis hebt) in een bakje en zet klaar.
  6. Doe de beetgare groenten in een schaal en hou apart. Bak de kip in een beetje verse olie rondom bruin en gaar.
  7. Voeg de rode peper, knoflook en de helft(!) van de lente-ui bij de kip en bak kort mee.
  8. Kluts de eieren en voeg bij de kip. Schep stevig om tot het ei gestold is. Voeg de dressing toe, samen met de noedels en de beetgare groenten. Meng alles goed en warm nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui en wat limoensap.
  10. Goed om te weten: de kip is gemarineerd met ketjap manis, citroensap, knoflook, sambal manis, gember-, komijn-, kardemom, korianderpoeder en zout.
  11. NB*Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Bij grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Overgebleven (gekookte) noedels zijn ook lekker in een omeletje met wat spitskool, peen, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder. Eventueel met wat overgebleven spitskool en peen erin!
  12. Eventueel overgebleven spitskool en peen zijn een goede basis voor een coleslaw.