Snelle Pad Thai met kip, veel groenten en pinda’s

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Pad thai met kip en noedels

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram noedels
  • 2 stuks rode paprika
  • 600 gram spitskool (zie tip)
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks lente-ui
  • 400 gram Oosterse kip
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks eieren
  • 2 el shiso (kruiden)
  • 2 stuks roodlof (optioneel)

In Huis

  • om te bakken olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el vissaus (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool (zie tip) in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  4. Doe de beetgare groenten in een schaal en hou apart. Bak de kip in een beetje olie rondom bruin en gaar.
  5. Meng de sojasaus, honing, en vissaus (als je dat in huis hebt) in een bakje en zet klaar. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes.
  6. Voeg de rode peper, knoflook en de helft(!) van de lente-ui bij de kip en bak even mee.
  7. Kluts de eieren en voeg bij de kip. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de saus toe, samen met de noedels en de beetgare groenten. Meng alles goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
  8. Hak de shiso grof, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering. Nog niet moe van het snijden? Snij de roodlof in ringen en wok nog even mee.
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui en wat limoensap. Garneer met een paar shisoblaadjes.
  10. Goed om te weten: de kip is gemarineerd met ketjap manis, citroensap, knoflook, sambal manis, gember-, komijn-, kardemom, korianderpoeder en zout.
  11. * Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Bij grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Overgebleven (gekookte) noedels zijn ook lekker in een omeletje met een paprika, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder.
  12. Eventueel overgebleven spitskool en peen zijn een goede basis voor een coleslaw.