Skip to main content

Snelle Pad Thai met kippendijvlees, veel groenten en pinda’s

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode paprika
  • 400 gram spitskool
  • 200 gram peen
  • 2 stuks lente-ui
  • 400 gram kippendijvlees
  • 2 stuks eieren
  • 2 stuks roodlof (optioneel)

In Huis

  • 200 gram noedels
  • 1 stuks rode peper
  • olie om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 3 el vissaus (optioneel)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze gaar volgens de verpakking. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool** in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  4. Meng voor de marinade de sojasaus, honing, vissaus (als je dat in huis hebt), chili-, komijn- en paprikapoeder in een bakje en zet klaar. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes.
  5. Doe de beetgare groenten in een schaal en hou apart. Bak de kip met de marinade in een beetje olie rondom.
  6. Voeg de rode peper, knoflook en de helft(!) van de lente-ui bij de kip en bak even mee.
  7. Kluts de eieren en voeg bij de kip. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de noedels en de beetgare groenten toe. Meng alles goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
  8. Nog niet moe van het snijden? Snij roodlof in ringen en wok nog even mee.
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui en wat limoensap.