Snelle Pad Thai met kippendijvlees, veel groenten en pinda’s

Kip

  • Totale tijd 30 minuten
Pad thai met kip en noedels

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 tl Hottie sambal paprika laos
  • 200 gram eier noedels
  • 1 stuks puntpaprika
  • 400 gram spitskool
  • 200 gram peen
  • 2 stuks lente-ui
  • 400 gram kippendijvlees
  • 2 stuks eieren
  • 2 stuks roodlof (optioneel)
  • 2 el shiso

In Huis

  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 5 teentjes knoflook
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kardemompoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 1 stuks rode peper
  • olie om in te bakken
  • 4 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 3 el vissaus (optioneel)
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
icon package

Recept stappen

  1. Marineer de kip met de ketjap manis, citroensap, 1 geperst teentje knoflook, sambal, gemberpoeder, komijnpoeder, kardemompoeder, korianderpoeder en het zout.
  2. Zet water op voor de noedels* en kook ze gaar volgens de verpakking. Giet en spoel koud af en zet weg.
  3. Snij de paprika en spitskool** in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes.
  6. Doe de beetgare groenten in een schaal en hou apart. Bak de kip met de marinade in een beetje olie rondom.
  7. Voeg de rode peper, knoflook en de helft(!) van de lente-ui bij de kip en bak even mee.
  8. Kluts de eieren en voeg bij de kip. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de noedels en de beetgare groenten toe. Meng alles goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
  9. Hak de shiso grof, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering. Nog niet moe van het snijden? Snij de roodlof in ringen en wok nog even mee.
  10. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui, overgebleven shiso en wat limoensap.
  11. * Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Bij grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Overgebleven (gekookte) noedels zijn ook lekker in een omeletje met een paprika, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder. ** Eventueel overgebleven spitskool en peen zijn een goede basis voor een coleslaw.