Skip to main content

Snelle Pad Thai met knapperige tofu, veel groenten en pinda’s

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram noedels
  • 1 stuks rode (punt) paprika
  • 400 gram spitskool
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks lente-ui
  • 400 gram tofu
  • 2 stuks eieren
  • 2 stuks roodlof (optioneel)

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool** in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de knoflook en rode peper kort. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur ca. 6 minuten.
  4. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Snij de tofu in blokjes van ca. 1 cm en bak rondom bruin en knapperig in wat olie in een koekenpan.
  6. Meng de sojasaus en honing in een bakje. Voeg een klein (!) scheutje hiervan bij de tofu en laat dit wat karamelliseren (zonder te laten verbranden).
  7. Kluts de eieren en voeg bij de groenten. Schep stevig om tot ze gestold zijn. Voeg de helft (!) van de lente-ui toe en de rest van de saus toe, samen met de noedels. Meng goed en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een scheutje sojasaus (of vissaus als je niet strikt vegetarisch bent).
  8. Nog niet moe van het snijden? Snij roodlof in ringen en wok nog even mee.
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui, limoensap naar smaak en de knapperige tofu.
  10. *Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerste een deel. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met een paprika, wat ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder :)
  11. **grote kans dat je spitskool overhoudt. Samen met overgebleven peen een goede basis voor een coleslaw.